A Bialetti története

2019. május 28.

Egy igazi olasz ikon születése

A Bialetti története


Az olasz Bialetti sikertörténete 1919-ben kezdődött, amikor Alfonso Bialetti megnyitotta irodáját Crusinallo-ban, Verbania tartományban félkész alumínium termékek gyártására.

1919
A BIALETTI alapítása

Az Alfonso Bialetti műhelyt nyitott félkész alumínium termékek gyártására Crusinalloban, Verbania tartományban. Erős vállalkozói szellemmel átalakította a műhelyét az Alfonso Bialetti & C.-t, együttműködésben a Fonderia Conchiglia-val, hogy elkezdjék a már piackész késztermékek tervezését és gyártását.

1933
A Moka Express megjelenése

Alfonso Bialetti előáll a Moka Express zseniális ötletével, ezzelforradalmasítja az otthoni kávéfőzés módját, az olaszok generációinak ébredését kísérve. A cég az egyik fő olasz gyártóvá válik, köszönhetően Alfonso fia, Renato elképzeléseinke köszönhetően. A név a jemeni Mokha városból származik, amely a világ egyik vezető és leghíresebb kávétermelési területe.

1958
A "Kis bajuszos ember" - A Bialetti stílusikonja

A Bialetti márkanév hírneve tovább erősödött a jól ismert olasz televíziós műsorban a Carosellóban folytatott jelentős hirdetési beruházásoknak, valamint a Paul Campani által az '50 -es években rajzolt „Kis bajuszos ember” imázsának marketingje révén, amely a márka szimbóluma lett és továbbra is jelen van a Bialetti Industrie Group védjegyein, és a Bialetti márka minden termékén alkalmazzák.

1993
A Rondine átveszi a Bialettit

A minőség iránti elkötelezettség és a folyamatosan újító szellem: a Bialettit és Rondine-t különböző módon bár, de ezek az értékek összekötik. Ez arra késztette a jelenlegi elnököt, Francesco Ranzonit, hogy megvásárolja (a Faemától) az Alfonso Bialetti & Co. teljes alaptőkéjét. Öt évvel később a Rondine és az Alfonso Bialetti & Co. egyesült.

2006
A kiskereskedelmi projekt elindítása

A Bialetti termékcsalád minőségének, stílusának és dizájnjának közvetlen eljuttatása a vásárlókhoz: ez volt az ok a Bialetti Store projekt mögött, az első egymárkás kiskereskedelmi üzletek megnyitásával.

2007
Bevezetés a tőzsdére

Számunkra történelmi és jelentőségteljes dátum: július 27-én a Bialetti Industrie az olasz tőzsdén jegyzett társasággá vált.

2010
A Bialetti elindítja az eszpresszó rendszert

A Bialetti kávé tapasztalata megfelel az eszpresszógépek kihívásainak. Az I Caffe d’Italia kapszulákkal egy érzékszervi utazás kezdődött az olasz eszpresszókávé kiválóságán keresztül, rávilágítva a szokások és ízek északi és déli közötti különbségeire.

2016
MOKA INDUKCIÓ: INNOVÁCIÓ Amellyel megőrizhatő a tradíció

Bialetti ismét rendkívüli találmányt mutatott be a hagyományos kávéfőző ágazatban: az első kotyogót, amely indukciós főzőlapokra is használható. A Bialetti Industrie kutatási és fejlesztési elkötelezettsége forradalmi kávéfőző létrehozásához vezetett, amely alkalmas gáz, elektromos főzőlapok, kerámia és indukciós főzőlapok használatára egyaránt. Mindez a két kiváló minőségű anyag kombinációjának köszönhető: élelmiszeripari alumíniumötvözet, a fedélhez és a felső tartályhoz - a legendás Moka Express ellenálló testéhez igazodva - és rozsdamentes acél alsó tartály és tölcsér, mellyel ez az innováció tökéletesen használható indukciós főzőlapokon.

2021
Perfetto Moka: a Bialetti kávé a Moka szerelmeseinek

A valódi szenvedély és a termék mélyreható ismerete ihlette a Perfetto Moka-t, hogy a Bialetti kávé is lehessen a Moka szerelmeseinek. Az őrlési folyamatot a Moka használatra tervezték és kalibrálták. Luca Argentero a márka megválasztott nagykövete.

Korábbi cikkeink
Hogyan működik a Bialetti kávéfőződ: emeld fel a fedelét és fedezd fel a titkait
Hogyan működik a Bialetti kávéfőződ: emeld fel a fedelét és fedezd fel a titkait

Hogyan működik a Bialetti kávéfőződ: emeld fel a fedelét és fedezd fel a titkait

Bővebben »
Új kávéfőző? Íme, mit kell tenned, hogy jól induljon a kapcsolat
Új kávéfőző? Íme, mit kell tenned, hogy jól induljon a kapcsolat

Új kávéfőző? Íme, mit kell tenned, hogy jól induljon a kapcsolat

Bővebben »
Moka Express: az eredeti olasz Moka kávéfőző - 1933 óta.
Moka Express: az eredeti olasz Moka kávéfőző - 1933 óta.

Egy titok, amelyet a Bialetti 1933 óta képvisel.

Bővebben »
Ingyenes házhozszállítás
Ingyenes házhozszállítás

Ha rendelésének végössze meghaladja a 25.000 Ft-ot,
a csomagot díjmentesen házhoz szállítjuk!

Bővebben »
SimplePay vásárlói tájékoztató Árukereső.hu
© 2004 - 2024 Eurowares Trading Kft. - Minden jog fenntartva
készítette: WebDeb - Ahol a weblapok születnek...

Kedves Vásárlóink!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a futárszolgálatok túlterheltsége miatt
csak a 2023. december 18-ig beérkezett rendeléseknél tudjuk garantálni az ünnepek előtti kiszállítást.

2023. december 18 után leadott megrendelések kiszállítása már csak januárban fog megtörténni.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új évet kívánunk!

A Eurowares Trading Kft. csapata

Értettem
Lap tetejére